IE Warning
Вашият браузър е стара версия, моля направете актуализация!

Този сайт използва най-новите уеб технологии, така че изисква съвременен, бърз браузър! Вашият браузър е остарял!
Try Firefox or Chrome!

За град Обзор

 • Н а широк залив на красивия черноморски бряг в подножието на Коджа Балкан е разположено малкото, но красиво и привлекателно курортно селище Обзор, на 65 м надм. височина. Отстои на 65 км от Варна, на 73 км от Бургас и на 40 км от Несебър.
  Привлечени от прекрасното съчетание на морето и планината, първи основали тук селище древноелински мореплаватели. По време на римското владичество, селището е било важна крепост на пътя от Константинопол за Одесос. И досега в околностите на Обзор е запазена на места старата римска крепостна стена, която навремето е ограждала селището.
  Поради местоположението си тогава селището се наричало Хелиополис, което значи "слънчев град". През XIV в. била изградена българска крепост - Козяк град, останки от която могат да се видят западно от селището в местността Калето. По името на крепостта селището тогава се наричало Козяк град, а по-късно Гьозекен - морско око. Неотдавна то получи българското име Обзор, напълно отговарящо на местоположението му. След Освобождението тук дошли българи от Малкотърновско. Докъм 1925 г. населението било наполовина българи и гърци. След сключване на българо-гръцката спогодба голяма част от гърците се изселили в Тракия, а в селото придошли източнотракийски българи.
  В 1926 г. Обзор е наброявал 953 ж., в 1990 г. - 1673, в 1985 г. - 2015, а в 1992 г. - 2024 жители.

 • Плажа на град Обзор

  Обзор е прекрасно място за летуване по българското Черноморие. Известен е с шесткилометровата си пясъчна ивица, чудесният си климат - горската свежест и финия пясък на крайбрежието са невероятно съчетание между гора и море. Град Обзор (Obzor) наистина заслужава славата си на перла по българското Черноморие.
  Спокойната обстановка, гостоприемството и множеството възможности за активен престой и забавления в Обзор, го превръщат в предпочитано място за лятна ваканция

 • Местоположение на хотел Марина град Обзор (Obzor)!!!

  Хотел " Марина" се намира в тиха част на гр.Обзор на 20 метра от пазара и 350 метра от брега на Черно Море.
  Адрес:гр.Обзор, обл.Бургаска
  ул."Първомайска" №5 ПК8250